Kakor (cookies) på digin.nu

På digin.nu använder vi så få kakor som möjligt och endast i syfte att förbättra webbplatsen och underlätta för våra besökare. Vi använder till exempel kakor för att förbättra vissa funktioner och för webbanalys av hur besökarna använder webbplatsen.

Du kan välja om vi får spara bara nödvändiga kakor eller om vi också får spara kakor för webbanalys. En typ av kaka sparas tillfälligt på din dator när du besöker vår webbplats och tas bort när du stänger din webbläsare. Den andra typen av kaka lagras i din dator under längre tid och används vid ditt nästa besök på vår webbplats.

Du kan när som helst ta bort kakorna med hjälp av inställningar i din webbläsare.

Om kakor

Kakor är små textfiler med information som sparas av din webbläsare när du besöker en webbplats. Oftast används kakor för att förbättra och underlätta för besökaren, till exempel komma ihåg dina inställningar, hjälpa dig navigera mellan olika sidor och förbättra din användarupplevelse.

Du kan själv välja om du vill acceptera kakor, eller inte. Vill du inte ta emot dem kan du stänga av användandet av kakor i din webbläsare.

Ingen kaka sätts när en besökare går in på webbplatsens startsida eller någon annan sida. Kakor sätts endast när besökaren väljer att aktivera en viss funktion. Information om kakor och inhämtning av samtycke finns i anslutning till de funktioner där kakor används.

Vi samlar inte in personuppgifter

Vi samlar inte in några personuppgifter eller din dators IP-nummer. Den data som vi sparar används aldrig i kommersiellt syfte och sprids inte heller till utomstående parter.

Vi använder webbanalys för att samla in statistik om hur vår webbplats används eller nås. Vi kan inte spåra en individuell besökare genom webbanalysverktyget och begär därför inte samtycke om personuppgiftsbehandling.

Statistikfunktionen

På Digin.nu använder vi oss av webbanalysverktyget Siteimprove. Verktyget samlar in anonymiserad data om hur våra besökare använder webbplatsen. Den insamlade datan ger oss viktiga insikter om hur vi bör förbättra och vidareutveckla webbplatsen för bästa möjliga användarnytta.

Alla besökare behöver ge sitt samtycke till att vi placerar en Siteimprove-kaka i hens dator. Webbplatsen går att använda som vanligt utan detta samtycke, men vi på Digin får då sammantaget en minskad förståelse för användarnas behov.

Denna Siteimprove-kaka innehåller ett slumpmässigt genererat ID som används för att känna igen webbläsaren när en besökare läser en sida. Kakan innehåller ingen personlig information och används endast för webbanalys.

Kakans namn: nmstat
Typ av kaka: Tredjepartskaka
Varaktighet: 365 dagar

Tredjepartskakor

Några av våra sidor visar innehåll från externa leverantörer, t.ex. Youtube, Facebook och Twitter.

Youtube – kakor för inbäddade videoklipp genom Youtube.
Sociala medier – kakor för att besökaren ska kunna dela sida på sociala medier som Facebook till exempel.